Jogi nyilatkozat

Felhasználó hozzájárulásai:

A jelen weblap böngészésével a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a weblap üzemeltetőjének, a Maharishi Védikus Tudománya Alapítványnak (továbbiakban: üzemeltető vagy szerző) a szellemi termékét képező tartalmakat olvassa és kizárólag saját személyes információ szerzésére használja fel. A weblap üzemeltetője mint jogtulajdonos nem járul hozzá e közzétett tartalmak üzleti célú felhasználásához, és annak változatlan vagy nagymértékben hasonló módon történő olyan átvételéhez, többszörözéséhez, terjesztéséhez, nyilvános előadásához, átdolgozásához vagy egyéb felhasználásához, amelyen az üzemeltető szerzőségét nem tüntetik fel. A jelen feltétek tudomásulvételével a felhasználó egyúttal aláveti magát a magyar szerzői jogi szabályozásnak és a weblap üzemeltető cég székhelye szerint hatáskörrel rendelkező magyar bíróság illetékességének is.

Kötbér a jogellenes használatért:

Amennyiben weblapunk tartalmát harmadik személyek honlapján, nyomtatott médiumokban, nyilvános előadásokon, vagy bármilyen más írott, illetve szóban elhangzott módon a weblap üzemeltetőjének engedélye hiányában bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként napi 200.000 Ft + ÁFA, azaz napi kettőszázezer magyar Forint + ÁFA összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. Másolt oldalnak minősül az is, ha az átvétel legalább a teljes oldal tartalom 20%-ánál nagyobb mértékben tartalmazza a nem engedélyezetten átvett szövegünket. Az átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. – (C) 2020 (Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány oldaltulajdonos) A bizonyításhoz közjegyzői tartalomtanúsítást alkalmazunk a jogsértő költségére, amely közokirat.

ÜZEMELTETŐ ÉS JOGTULAJDONOS:

Jelen weboldal oldal üzemeltetője a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány. Postacím: Bárdudvarnok, Bánya ltp. 25, 7478. Az ügyfélszolgálat ezen a címen érhető el: kapcsolat@tm.org

A maharishiakademia.hu teljes szöveges és grafikus tartalma, a hírlevél sorozatok (publikálásra való időpont nélkül), a letölthető tanulmányok és videók szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján) és a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány jogtulajdonát képezik.

A weboldal mindennemű tartalmának engedély nélküli felhasználása, átdolgozása, többszörözése, terjesztése, nyilvános előadása, illetve eltorzítása, megcsonkítása tilos, ideértve, de nem kizárólag, a bevételszerző tevékenységre való felhasználást is. A weboldal tartalma csak abban az esetben használható fel, ha ahhoz a szerző írásbeli hozzájárulását adta. Ilyen esetekben a szerző neve (Maharishi Akadémia) és a forrás (maharishiakademia.hu) kötelezően megjelenítendő, és csak a szerző által engedélyezett tartalom-részlet használható fel, kizárólag az írásbeli hozzájárulásban meghatározott feltételekkel, az így meghatározott módon, formában és terjedelemben.

Feliratkozási feltételek, azok elfogadása, és az üzemeltető jogai

Az maharishiakademia.hu oldalán történő, hírlevélre vagy blogértesítőre való feliratkozás és bárminemű ingyenes tanulmány vagy kupon letöltése a feliratkozási feltételek kifejezett elfogadását jelenti. Az üzemeltető az NAIH-hoz bejelentett adatkezelő. A feliratkozással a felhasználó előzetes hozzájárulását adja ahhoz is, hogy a weboldalt üzemeltetőtől elektronikus üzenetet (e-mail) fogadjon. Az üzemeltető a leiratkozást minden értesítőjében biztosítja.

A nem létező e-mailcímmel, a hírlevél gyűjtő típusú e-mailcímmel, és a nem teljes vagy valótlan adatokkal feliratkozást kezdeményező felhasználókat figyelmeztetés nélkül töröljük az adatbázisból és kizárjuk a hírlevél olvasóinak köréből. Ezen döntés jogát az üzemeltető fenntartja, a törlés ellen semmilyen jogorvoslattal vagy kártérítéssel élni nem lehet, a felhasználó ennek ismeretében jelentkezik az adatbázisba.

Adatkezelés, adattárolás, biztonsági másolat

A feliratkozás önkéntesen történik. A feliratkozás opt-in rendszerrel történik. Vagyis, a feliratkozás kezdeményezésekor megadott e-mailcímre elküldött úgynevezett visszaigazoló levelet küld a Szolgáltató. Amennyiben a feliratkozást nem az adott személy indította, úgy azt köteles a Szolgáltató felé haladéktalanul e-mailben jelezni, hogy címét az adatbázisból a Szolgáltató törölni tudja.

A feliratkozáskor kapott személyes adatokat bizalmasan, a jogszabályoknak megfelelően kizárólag célhoz kötötten kezeljük, harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető bármelyik általunk küldött elektronikus levél legalsó sorában lévő leiratkozási linkre való kattintással. A hírlevelekben található Leiratkozás gomb megnyomásával a felhasználó az adott témába tartozó tartalomról iratkozik le, és ezáltal e-mail címe aktívból inaktív státuszba kerül az adatbázisban. Az adatmódosítás vagy az adatbázisból való végleges és teljes törlési igény a felhasználó által kérhető az kapcsolat@tm.org címre történő igény jelzésével.

A feliratkozáskor bekért kezelt adatok köre: vezetéknév és keresztnév, e-mail cím, IP cím, a regisztráció időpontja, a feliratkozó TM tanfolyámanak dátuma és TM-tanárának neve.

Frissítve: 2020. jűnius 26.